Palsternakka-Chorizo

Kokeile herkullista palsternakka-chorizovuokaa! Tässä yksinkertaisessa reseptissä palsternakka paistetaan pannulla ja yhdistetään chorizon kanssa täyteläiseksi uuniruokaksi. Valmista nopeasti ja nauti!

JUUSTOKASTIKE
5 dl maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa ja pippuria
CHORIZO-PALSTERNAKKATÄYTE
300 g chorizomakkaraa
3 palsternakkaa
1 iso sipuli
270 g yrttitomaattimurskaa
1 tl kuivattua chiliä
1 tl sokeria
suolaa
1 paketti lasagnelevyjä
125 g juustoraastetta

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Kuumenna 2/3 maidosta paksupohjaisessa kattilassa. Varo, ettei maito pala pohjaan. Sekoita jäljellä oleva maito vehnäjauhojen kanssa ja lisää tämä seos kattilaan ohuena nauhana, sekoittaen jatkuvasti.

3. Hauduta seosta noin 10 minuuttia, sekoittaen silloin tällöin. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausteet, sekoita hyvin. Nosta kattila levyltä.

4. Paloittele chorizomakkarat karkeiksi kuutioiksi. Kuori kasvikset, raasta palsternakat ja hienonna sipuli.

5. Paista chorizoja kuivalla pannulla. Kun makkaroista alkaa irrota rasvaa, lisää pannulle raastetut palsternakat ja hienonnettu sipuli. Kuullota kasviksia chorizon rasvassa muutaman minuutin ajan ja lisää tomaattimurska.

6. Mausta kastike chilijauheella, sokerilla ja suolalla. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia.

7. Kokoa vuoka kaatamalla noin 1/3 chorizo-kasvistäytteestä suurehkoon uunivuokaan. Lado päälle puolet lasagnelevyistä. Peitä levyt puolella juustokastikkeesta ja lopuilla täytteillä. Levitä loput lasagnelevyt vuokaan ja kruunaa kerrokset jäljellä olevalla juustokastikkeella ja juustoraasteella.

8. Paista vuoka uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Tarjoile palsternakka-chorizovuoka sellaisenaan tai imellettyjen puolukoiden kera.

Valmistusaika: 1 h 15 min Annosmäärä: 6–8 Hinta: noin 1,50 € per annos

Kuinka valmistaa palsternakka pannulla täydellisesti?

Palsternakka on monipuolinen juures, joka sopii erinomaisesti pannulla paistettavaksi. Aloita valmistelu pesemällä palsternakat huolellisesti, jotta kaikki maa ja epäpuhtaudet poistuvat. Kuori juurekset kevyesti kuorimaveitsellä, jotta karhea pinta häviää ja lopputulos on pehmeä. Leikkaa palsternakat ohuiksi viipaleiksi tai sopivan kokoisiksi kuutioiksi, riippuen siitä, millaista koostumusta haet. Palsternakka pannulla paistaessa tarvitset öljyä tai voita, jotta juures saa tasaisen kultaisen värin ja herkullisen rapean pinnan.

Näin paistat palsternakan pannulla täydellisesti

Palsternakka pannulla paistaminen vaatii oikean lämpötilan ja tekniikan. Käytä keskilämpöä, jotta juures ei pala tai jää raa'aksi. Lämmitä pannu ensin ja lisää öljyä tai voita. Kun rasva on kuumaa, aseta palsternakkapalat pannulle. Anna niiden paistua muutama minuutti rauhassa, jotta ne saavat kauniin rapean pinnan. Käännä palat varovasti ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Mausta palsternakka pannulla suolalla, pippurilla ja esimerkiksi timjamilla tai rosmariinilla, jotka korostavat sen luonnollista makeutta.

Ihanteelliset makuparit ja mausteet palsternakalle

Palsternakka pannulla sopii erinomaisesti monien ainesosien kanssa. Yhdistä se muihin juureksiin, kuten porkkanaan tai punajuureen, tai lisää sipulia ja valkosipulia lisäaroman vuoksi. Mausteista kaneli ja muskottipähkinä tuovat esiin palsternakan makeuden, kun taas cayennepippuri tai paprika lisäävät annokseen pientä potkua. Voit myös kokeilla chorizo vuoka -reseptiä, jossa palsternakka yhdistetään mausteiseen chorizoon täydellisen makuyhdistelmän saavuttamiseksi. Raikkaat yrtit, kuten persilja tai korianteri, antavat annokselle tuoreutta ja väriä.

Palsternakan terveyshyödyt ja ravintoarvot

Palsternakka pannulla paistettuna ei ole vain herkullinen, vaan se tarjoaa myös merkittäviä terveyshyötyjä. Juures on erinomainen kuidun lähde, joka edistää ruoansulatusta ja suoliston terveyttä. Lisäksi palsternakka sisältää runsaasti vitamiineja, kuten C-vitamiinia, joka vahvistaa immuunijärjestelmää. Kaliumpitoisuus auttaa verenpaineen säätelyssä, ja antioksidantit suojaavat kehoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Palsternakka on myös vähäkalorinen vaihtoehto, joka tukee painonhallintaa. Yhdistä se chorizo vuoka -reseptiin, jotta saat sekä herkullisen että terveellisen aterian.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
8
annosmäärä: 
8