Pastel de Choclo
Kokeile herkullista pastel de choclo -reseptiä, perinteistä chileläistä ruokalajia. Helppo ohje ja täydellinen yhdistelmä paikallisen viinin kanssa!
4 sipulia
öljyä paistamiseen
2 tl kuminaa
ripaus suolaa ja pippuria
400 g jauhelihaa
400 g maissia
2 dl punaista maitoa
50 g voita
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
muutama basilikan lehteä
1 dl rusinoita
4 keitettyä kananmunaa raasteena
1 dl oliiveja
Pastel de choclo on perinteinen chileläinen ruokalaji, joka on yhtä suosittu Chilessä kuin makaronilaatikko Suomessa. Kokeile tätä herkullista reseptiä ja nauti siitä yhdessä paikallisen viinin kanssa!
1. Kuullota hienonnettu sipuli kattilassa öljyssä. Lisää kumina, suola, mustapippuri ja jauheliha. Sekoittele ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää.
2. Laita toiseen kattilaan maito, voi, sokeri ja maissi. Lisää ripaus suolaa. Kiehauta seos ja soseuta sileäksi. Anna hautua 5–10 minuuttia, kunnes seos paksunee.
3. Levitä voideltuun uunivuokaan sipuli-jauhelihaseos. Lisää päälle hienonnettu basilika, oliivit, rusinat ja kananmunat tasaisesti. Lopuksi levitä jauhelihaseos tasaisesti. Peitä kaikki maissisoseella. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Valmistusaika: 45 min Annosmäärä: 4