Savulammaspizza

Vähennä ruokahävikkiä ja tee herkullinen savulammas-pizza ylijääneistä pääsiäisruoista! Helppo resepti ja nopea valmistusaika – täydellinen perheelle.

PIZZAPOHJA
25 g hiivaa
2 dl vettä
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
4½ dl vehnäjauhoja
TOMAATTIKASTIKE
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl orgeganoa
1 rkl basilikaa
2 valkosipulin kynttä
suolaa ja mustapippuria
TÄYTE
400 g juustoraastetta
400 g tähteeksi jäänyttä lammaspaistia
tomaattia
tuoretta rosmariinia

Helppo tapa vähentää ruokahävikkiä! Hyödynnä pääsiäispöydästä yli jääneet lammaspaistit pizzan täytteenä!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota liinan alla lämpöisessä paikassa, kunnes se on kaksinkertaistunut.

2. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi pizzapohjaksi. Nosta pohja pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla.

3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Valuta tomaattimurskasta ylimääräiset nesteet ja mausta se oreganolla, basilikalla, hienonnellulla valkosipulilla sekä maun mukaan suolalla ja pippurilla.

4. Levitä tomaattikastike tasaisesti pizzapohjalle ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Paista pizza uunin keskitasolla 250 asteessa muutaman minuutin ajan, kunnes reunat ovat hieman ruskistuneet.

5. Viipaloi tomaattia ja suikaloi lampaanliha. Levitä ne tasaisesti pizzan päälle. Revi tuoretta rosmariinia ja ripottele se päälle. Lisää loput juustoraasteet ja jatka paistamista, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

Valmistusaika: 30 min (+ taikinan kohotus)Annosmäärä: 4-6

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
6
annosmäärä: 
6