Lammaspiirakka
Valmista herkullinen Shepherds Pie kotona! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät jauheliha, vihannekset ja täyteläinen perunamuusi. Täydellinen perheateria!
TÄYTE
3 tomaattia
3 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
100 g pakasteherneitä
1 lihaliemikuutio
2 dl vettä
suolaa ja mustapippuria
KUORI
½ pussia perunamuusijauhetta + ohjeen mukaan nestettä
1 kpl keltuaista
juustoraastetta
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
1. Aloita kuorimalla porkkanat ja sipulit, jonka jälkeen leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Tomaatit kuutioi samankokoisiksi, poistaen ensin kannat.
2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha siinä. Laske lämpöä ja lisää pannulle porkkanakuutiot, tomaattikuutiot ja sipulit.
3. Paista joukkoa muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, pakasteherneet, liemikuutio ja vesi. Anna seoksen porista hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kaada täyte uuninkestävään vuokaan ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keltuainen perunamuusin joukkoon ja mausta tarvittaessa suolalla. Muusin tulisi olla melko nestemäinen, mutta tarpeeksi kiinteä pysyäkseen lusikassa.
6. Levitä perunamuusi täytteen päälle uunivuokaan ja koristele päälle juustoraastetta. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin kullanruskean värin.
Tarjoile ruoka suoraan uunista sellaisenaan tai maalaissalaatin kera.
Valmistusaika: 4
5 minuuttia